Τρίβοντας τα καλαμαράκια σπάνε οι ίνες και βγαίνουν μαλακά και τρυφερά σαν φρέσκα --αυτό ισχύει για τα κατεψυγμένα .
Ο τρόπος μαγειρέματος είναι γνωστός ,καθαρίζουμε .πλένουμε καλά και κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες .
Βάζουμε στο τηγάνι μας μπόλικο λαδάκι και τηγανίζουμε .
Δύο Είναι τα μυστικά μας για τα καλαμαράκια.
1] Μόλις τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε σε ροδέλες τα βάζουμε στο σουρωτήρι και αρχίζουμε με το χέρι μας να τα τρίβουμε καλά στα τοιχώματα από το σουρωτήρι ,έτσι έλεγε η γιαγιά σπάνε οι ίνες και γίνονται μαλακά .Μετά τα ξανά ξεπλένεται και τα αλατίζετε με την σωστή ποσότητα αλατιού αλευρώνουμε τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι , και τηγανίζετε .
2] Οταν τα βάλετε στο τηγάνι φροντίστε η θερμοκρασία να είναι χαμηλή αφού πρώτα έχει κάψει το λάδι για να μην αρπάξουν ,τα γυρνάτε τακτικά με ένα πηρουνάκι κι αφού ψηθούν ανεβάσετε την φωτιά για να ροδοκοκκινίσουν!! Κατ΄ αυτόν τον τρόπο γίνονται πολύ μαλακά ! Έχουν και χαμηλό κόστος 5 ευρώ το κιλό και τρώνε 5-6 άτομα!!
Κατ αυτόν τον τρόπο είναι πολύ τρυφερά και ξεροψημένες συγχρόνως
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ