ΥΛΙΚΑ
4 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε μακρόστενες λεπτές φέτες
1 κουτάκι μικρό μπύρα
1 αβγό
αλεύρι
ελαιόλαδο
ελάχιστο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε κόβουμε τα κολοκυθάκια ,τα βάζουμε στο σουρωτήρι και τα αλατίζουμε ελαφρώς
Σε ένα μπόλ ρίχνουμε την μπύρα ,το κρόκο μόνο του αβγού,και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι ,η με τον αυγοδάρτη προσθέτοντας συγχρόνως αλεύρι ,τόσο όσο να γίνει ένας λείος χυλός ελαφρά παχύρευστος να κολλάει στο κολοκυθάκι .
Χτυπάτε το ασπράδι σε μαρέγκα και το προσθέτετε κι αυτο μέσα στο χυλό ανακατεύοντας .Βαζετε το τηγάνι στη φωτιά με το λάδι ,μόλις κάψει βουτάτε τα κολοκυθάκια μέσα στο χυλό και τηγανίζετε .
ΜΥΣΤΙΚΟ
Γιά να γίνουν τραγανά και να έχουν ψηθεί μέσα πρέπει το λάδι να έχει κάψει λίγο ,μόλις τα βάλετε μέσα αφήστε για 2-3 λεπτά και χαμηλώστε τη φωτιά να ψηθούν μέσα και μετά δυναμώστε να γίνουν τραγανά να τα γυρνάτε συχνά!