1/2 kουταλάκι του γλυκού σόδα
220 βούτυρο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη καστανή
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη κανονική λευκή
λίγο αλάτι
2 βανίλιες
1 κρόκο αυγού
1 αυγό ολόκληρο
1 φακελάκι σταγόνες κουβερτούρα Γιώτης
[η συνταγή θέλει και καρύδια αν θέλετε εγώ τα παραλείπω ]
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το μισό βούτυρο στην φωτιά να κάψει και το αδειάζουμε σε ένα μπόλ.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μαζί με τις ζάχαρες και χτυπάμε με το μίξερ χειρός προσθέτουμε και τις βανίλιες κ το ελάχιστο αλάτι ,χτυπάμε για λίγο να λιώσει η ζάχαρη και αμέσως προσθέτουμε τον ένα κρόκο και το ολόκληρο αυγό.
Χτυπάμε για λίγο ακόμα και προσθέτουμε το αλεύρι με την σόδα αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει.
Ανακατεύουμε ελαφρά προσθέτοντας και τις σταγόνες σοκολάτας .
Εχουμε στρώσει το ταψί μας με λαδόκολα και αφήνουμε κουταλιές σούπας αρκετά αραιά γιατί απλώνουν ,τουλάχιστον 6 πόντους.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου ,η συνταγή λέει μόλις τα δούμε και ροδίσουν γύρω γύρω το στεφάνι είναι έτοιμα ,ας είναι στη μέση μαλακά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και δεν τα πειράζουμε μέχρι να κρυώσουν γιατί σπάνε ΄.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα'
Την συνταγή μου την έδωσε φίλη που τα έφτιαξε και είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου .
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μαζί με τις ζάχαρες και χτυπάμε με το μίξερ χειρός προσθέτουμε και τις βανίλιες κ το ελάχιστο αλάτι ,χτυπάμε για λίγο να λιώσει η ζάχαρη και αμέσως προσθέτουμε τον ένα κρόκο και το ολόκληρο αυγό.
Χτυπάμε για λίγο ακόμα και προσθέτουμε το αλεύρι με την σόδα αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει.
Ανακατεύουμε ελαφρά προσθέτοντας και τις σταγόνες σοκολάτας .
Εχουμε στρώσει το ταψί μας με λαδόκολα και αφήνουμε κουταλιές σούπας αρκετά αραιά γιατί απλώνουν ,τουλάχιστον 6 πόντους.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου ,η συνταγή λέει μόλις τα δούμε και ροδίσουν γύρω γύρω το στεφάνι είναι έτοιμα ,ας είναι στη μέση μαλακά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και δεν τα πειράζουμε μέχρι να κρυώσουν γιατί σπάνε ΄.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα'
Την συνταγή μου την έδωσε φίλη που τα έφτιαξε και είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου .