Κριθαράκι γιουβέτσι με κιμά!
Μερίδες: 6
Xρόνος: 65' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
|
3 φλυτζάνια του καφέ κριθαράκι χονδρό
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουτάκι ντομάτα ψιλοκομμένη ,η, 1/2 κιλού φρέσκες ώριμες
1 κουτ.σούπας πελτέ
4 κουταλιές σούπας λάδι
5 κλωνιά μαιντανό
ελάχιστο αλατοπίπερο
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι το κρεμμύδι ,το σκόρδο,και τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να καφετίσει όλος ο κιμάς .
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.Ριχνουμε και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την μία κουταλιά πελτέ μέσα στην κατσαρόλα .
Προσθέτουμε και τον μαιντανό και το αλατοπίπερο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια ζεστό νερό δυναμώνουμε την φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι.
Ανακατεύουμε συχνά με την ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά,
Οταν το κατεβάσουμε από την φωτιά το αφήνουμε για λίγο να τραβήξει το ζουμάκι του και σερβίρουμε ,
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.Ριχνουμε και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την μία κουταλιά πελτέ μέσα στην κατσαρόλα .
Προσθέτουμε και τον μαιντανό και το αλατοπίπερο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια ζεστό νερό δυναμώνουμε την φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι.
Ανακατεύουμε συχνά με την ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά,
Οταν το κατεβάσουμε από την φωτιά το αφήνουμε για λίγο να τραβήξει το ζουμάκι του και σερβίρουμε ,