Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ρεβύθια σούπα .

Ρεβύθια σούπα .


 

Μερίδες: 6
Xρόνος: 120' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη


 1/2 κιλό ρεβύθια
2 μεγάλα κρεμμύδια ξυσμένα στο τρίφτη ,η ,στο μούλτι
ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας κόρν-φλάουρ
2 λεμόνια
1 καρότο κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 δαφνόφυλο [προαιρετικά]




 Πλένουμε και βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ να μουσκέψουν σε νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει αρκετά.
Ρίχνουμε και 4-5 κουταλιές της σούπας αλάτι .
Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε .
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό χλιαρό να τα σκεπάζει ,και τα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
Με μία σουρωτή κουτάλα μαζεύουμε τον αφρό που θα βγάλουν και τον πετάμε .
Μόλις σταματήσουν να βγάζουν αφρό προσθέτουμε τα τριμμένα κρεμμύδια ,το πιπέρι ,το καρότο σε μικρά κομματάκια,και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια θερμοκρασία για 2 ώρες περίπου .να τα δοκιμάσετε να έχουν μαλακώσει .
Σέ ένα βαθύ μπολάκι διαλύουμε το κόρν-φλάουρ με 5 κουταλιές σούπας κρύο νερό ,προσθέτουμε και το λάδι περίπου 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ,το χυμό των λεμονιών ,και 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά .
Προσθέτουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με τα ρεβύθια ,προσθέτουμε κι αλάτι και το δαφνόφυλλο [αν βάλετε ]μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμα με ανοιχτή κατσαρόλα κι ετοιμα!!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Ποτέ δεν έχω βάλει σόδα στα ρεβύθια ,χαλάει και την γεύση ,και τα ρεβύθια .
Δοκιμάστε τα ανεπιφύλακτα