Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Συκώτι κρασάτο !!







 

Μερίδες: 4
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 800 γραμ.συκώτι
αλεύρι
ελαιόλαδο τόσο όσο θέλετε εσείς.  .
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1/2 ποτήρι κρασί ρετσίνα λευκή

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 




 Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε το συκώτι.
Βάζουμε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο [να μην πλένουμε ] αλεύρι .
Τοποθετούμε τα κομμάτια από το συκώτι πάνω στο αλεύρι και τα αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές .
Τα τυλίγουμε με το αλεύρι και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό .
Εχουμε βάλει στην φωτιά το τηγάνι με το ελαιόλαδο να ζεσταθεί ,προσοχή ,όχι να κάψει ,και τοποθετούμε τα κομμάτια μέσα ..
Το σκεπάζουμε ,ανοίγοντας πού και πού για να το γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
Το μαγειρεύουμε κατά το παραπάνω τρόπο περίπου για 1 τέταρτο .
Ανεβάζουμε την φωτιά για 3-4 λεπτά  και ρίχνουμε μέσα το κρασί,το μαγειρεύουμε μέχρι να το πιει όλο και να μείνει με το λαδάκι του .
Ρίχνουμε από πάνω λίγο πρίν το τέλος λίγη ρίγανη ,κι έτοιμο !!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Ενας άλλος τρόπος είναι .. φτιάχνουμε  το συκώτι με τον παραπάνω τρόπο ακριβώς,και όταν το βγάλουμε  από την φωτιά το βάζουμε  σε πιατέλα.
Εχουμε κόψει ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,και ψιλοκομμένο μαιντανό,ρίχνουμε και γλυκιά πάπρικα ,τα ανακατεύουμε όλα μαζι και τα ρίχνουμε πάνω από το έτοιμο συκώτι, φίλος από την πόλη μου το έχει πει