Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Μελιτζάνες με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και γιαούρτι δοκιμάστε το απίθανο !!







 

Μερίδες: 4
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη

Μερίδες 4
5 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες πάχους ενός δαχτύλου.
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο μακρόστενα
3-4 ντομάτες φρέσκες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
1 κουταλιά κοφτή της σούπας πελτέ
ελαιόλαδο
αλάτι ελάχιστο
πιπέρι
1 κύβο knor [προαιρετικά ] δίνει πολύ νοστιμιά
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτή ζάχαρη
1 γιαούρτι πρόβειο κατά προτίμηση



Πλένουμε καθαρίζουμε από το κοτσάνι και τεμαχίζουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες .
Σε τηγάνι βάζουμε λάδι και τις τηγανίζουμε αφού τις αλατίσουμε σε μέτρια θερμοκρασία μην μας αρπάξουν.
Τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας και ετοιμάζουμε την σάλτσα .
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρουμε να μαραθούν.
Προσθέτουμε και τις τριμμένες ντομάτες την κουταλιά τον πελτέ ,τον κύβο ,το πιπέρι ,την ζάχαρη ,και 1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό .
Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε κάνοντας ένα μικρό βουναλάκι από τις μελιτζάνες στο πιάτο ,περιχύνουμε από πάνω σάλτσα να πάει παντού ,και τελειώνουμε με 3-4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στην κορυφή .Καλή όρεξη ,γίνετε πραγματικά φανταστικό !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ