35 βερύκοκα
800 γραμ ζάχαρη
1/2 λεμόνι χυμό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και χωρίζουμε τα βερύκοκα στα δύοαφαιρώντας και τα κουκούτσια '
Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα ψηλή γιατί αφρίζουν ,ρίχνουμε απόπάνω την ζάχαρη και τα βάζουμε κατ ευθείαν σε χαμηλή θερμοκρασία .
Μετά από ΄1 ώρα είναι έτοιμη η μαρμελάδα [βγάζουμε με ένα κουταλάκι λίγη στο πιάτο να κρυώσει για να δούμε το δέσιμό της αν είναι λίγο ρευστή την άλλη μέρα θα μας πήξει ]
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά ρίχνουμε με μισό λεμόνι ανακατεύουμε κι είναι έτοιμη να κρυώσει να την βάλουμε στα βάζα μας .
Εγώ την διατηρώ πολλόύς μήνες μέσα στο ψυγείο σε βάζο που κλείνει καλά.