Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Φάβα ,τρώγετε και κρύα σαν ορεκτικό !



 

Μερίδες: 6
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη

1/2 κιλό φάβα
1 κρεμμύδι ι μεγαλούτσικο ξεφλουδισμένο
1/2 φλυτζ.τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από 1-2 λεμόνια
αλάτι πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Κρεμμύδι
Μαιντανό
Κάπαρη




Καθαρίζουμε την φάβα την πλένουμε και την βάζουμε σε κατσαρόλα.
Προσθέτουμε μπόλικο κρύο νερό να την σκεπάζει τουλάχιστον 4 δάχτυλα και την αφήνουμε να πάρει βράση΄.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο στα 4 λίγο αλάτικαι λίγο λάδι.
Την αφήνουμε να βράσει ξαφρίζοντας κατά διαστήματα τους αφρούς που βγαίνουν στην επιφάνεια του νερού.
Μόλις η φάβα λιώσει και γίνει σαν χυλός κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι το χυμό λεμονιών και το αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε την φάβα σε πιάτο και γαρνίρουμε με κρεμμύδι,κάπαρη,και μαιντανό .