ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια φαβα1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
μαϊντανό
κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
λαδάκι
ελίτσες
κάπαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλένουμε καλά την φάβα ,την βάζουμε στην κατσαρόλα ,κόβουμε από πάνω το κρεμμύδι και,βάζουμε 5 ποτήρια νερό.Όταν αρχίσει να βράζει θα αφρίσει,βγάζουμε με ένα κουτάλι τον αφρό ,μετά ρίχνουμε μόνο 1 κουταλιά λάδι της σούπας και αλάτι με πιπέρι .βράζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το νερό.αν χρειαστεί προσθέτουμε ΜΟΝΟ ζεστό .θα καταλάβουμε ότι θα είναι έτοιμη όταν θα έχει γίνει σαν αλοιφή.αφού έχουμε τελειώσει με το βράσιμο κι έχει ψηθεί ,με ένα πιρούνι λιώνουμε στα τοιχώματα τις κατσαρόλας το τυχόν κρεμμύδι που έχει μείνει χονδρό,[αν και λιώνει κατά το βράσιμο ].σερβίρουμε με λαδάκι,ελίτσες,μαϊντανό και κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ,αν θέλετε ρίχνετε και λεμόνι από πάνω ,του πάει πολύ!! Καλή σας όρεξη!!