Υλικά
για την βάση 2 φλυτζάνια τριμμένα πτί μπέρ
1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένα ψημένα αμύγδαλα
1/4 φλυτζανιού βούτυρο ανάλατο
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Για την κρέμα
700 γραμ.τυρί κρέμα
1 φλυτζ,ζάχαρη
1 βανίλια
4 αυγά
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
λαδόκολλα
Για το γαρνίρισμα
γλυκό βύσσινο ,φράουλα ,η ότι άλλο γλυκό υπάρχει ,η μαςαρέσει
Εκέλεση
Λιώνουμε στο μίξερ τα μπισκότα και τα αμύγδαλα .
Κρατάμε 4 κουταλιές από το μίγμα .
Προσθέτουμε στο μίξερ το βούτυρο ,την ζάχαρη,το βούτυρο,και τα ανακατεύουμ όλα μαζί
[δηλαδή τα προσθέτουμε μαζί με τα μπισκότα και τα αμύγδαλα ]
Σε μία αποσπώμενη βάση βάζουμε την λαδόκολλα και απλώνουμε ομοιόμορφα τις 4 κουταλιές σούπας από το μίγμα του σκέτου λιωμένου μπισκότου για να κάνει κρούστα .
Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα και το πατάμε με το χέρι ,η με μίασπάτουλα να δημιουργηθεί μία βάση
Κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα,την ζάχαρη,και την βανίλιαμέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας αρκετά κάθε φορά.
Σε άλλο μπόλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος καλά και την προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας καλά να γίνουν ένα.
Αδειάζουμε το παραπάνω μίγμα τυριού πάνω από το μπισκότο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για περίπου 50 με 80 λεπτά .
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες
Ξεφορμάρουμε το βάζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με σιρόπι και γλυκό της αρεσκείας μας .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ