Όπως τις έφτιαχνε η γιαγιάκα μου και ήταν οι νοστιμότερες χυλωμένες φακές!!!
Υλικά
1/2 κιλό φακές [προτιμώ Agrino]
2 κρεμμύδια κομμένα στα 4 χοντροκομμένα λιώνουν
4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες...
2 κουταλιές σούπας πελτέ κύκνο
3 δαφνόφυλλα
Υλικά
1/2 κιλό φακές [προτιμώ Agrino]
2 κρεμμύδια κομμένα στα 4 χοντροκομμένα λιώνουν
4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες...
2 κουταλιές σούπας πελτέ κύκνο
3 δαφνόφυλλα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
αλάτι -πιπέρι
Ξύδι για το σερβίρισμα
αλάτι -πιπέρι
Ξύδι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση \
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές .
Τις βάζουμε στην κατσαρόλα με 10 ποτήρια νερό .
Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε στην αρχή για 1/2 ώρα
Προσθέτουμε και το λάδι .Δυναμώνουμε την φωτιά για να χυλώσουν προσέχοντας αν τελειώσει το ζουμί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό
Σερβίρουμε με αντζούγιες και ελίτσες