Yλικά
1 κιλό πατάτες μεσαίου μεγέθους
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια μικρά
1 κουταλιά σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού τυρί τριμμένο τσένταρ
1/4 φλιτζάνι τυρί τριμμένο παρμεζάνα
3-4 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους καθώς και το κρεμμύδι.
Λιώνουμε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι το βούτυρο το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε να γίνει διάφανο.Προσθέτουμε και το σκόρδο και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε και τις πατάτες ,το γάλα,την κρέμα ,αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.
Αδειάζουμε όλο αυτό το υλικό σε ταψάκι η σε πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τα τυριά και μαϊντανό .
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσό περίπου 35 λεπτά.
1 κιλό πατάτες μεσαίου μεγέθους
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια μικρά
1 κουταλιά σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού τυρί τριμμένο τσένταρ
1/4 φλιτζάνι τυρί τριμμένο παρμεζάνα
3-4 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους καθώς και το κρεμμύδι.
Λιώνουμε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι το βούτυρο το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε να γίνει διάφανο.Προσθέτουμε και το σκόρδο και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε και τις πατάτες ,το γάλα,την κρέμα ,αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.
Αδειάζουμε όλο αυτό το υλικό σε ταψάκι η σε πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τα τυριά και μαϊντανό .
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσό περίπου 35 λεπτά.