Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Σοκολατένιο κέικ Banoffie!!





Yλικά
3 μεγαλες μπανανες κομμενες σε κομματακια ανακατεμενες με χυμο μισου μικρου λεμονιου
1 κουπα γαλα φρεσκο
4 μεγαλα αυγα η πεντε μικρα
3/4 κουπας ζαχαρη μαυρη μαλακη.. αυτη με την μελασα μεσα
1 κουπα ζαχαρη κοινη
2,5 κουπες αλευρι κοσκινισμενο
3 κουταλακια γλυκου γεματα μπαικιν παουντερ
2 κουταλιες σουπας γεματες κακαο εκλεκτης ποιοτητος
240 γραμ.βουτυρο σοφτ η μαργαρινη σοφτ
1 με 2 βανιλιες

Για την σαλτσα καραμελας butterscotsch
 1 κουπα ζαχαρη
1/3 κουπας νερο
χυμο μισου μικρου λεμονιου
1 κουπα κρεμα γαλακτος
100 γρ.περιπου βουτυρο η τρεις κουταλιες της σουπας..βουτυρο σκληρο οχι σοφτ



Επικαλυψη
2 κουπες κρεμα σαντιγι
χτυπημενη με μισο κουταλακι κακαο και μισο κουταλακι στιγμιαιο καφε οτι καφε θελετε..
2 μπανανες κομμενες σε στρογγυλα φετακια αλειμενα με μισο λεμονι για να μην μαυρισουν

Εκτέλεση κέικ
Προθερμαινετε τον φουρνο στους 180 βαθμους.βουτυρωνετε δυο ταψακια στρογγυλα διαμετρου 24 εκτατοστα και τα στρωνετε με αντικολητικο χαρτι κι αυτο βουτυρωμενο
βαζομε στο πολυμιξερ τις μπανανες με τον χυμο λεμονιου κομμενες σε κομματακια ριχνομε και το γαλα και τα κανομε ολα μια κρεμα.αφηνομε στην ακρη.
Κοσκινιζομε το αλευρι με το κακαο και το μπαικιν αφηνομε στην ακρη
Χτυπαμε πολυ καλα τις δυο ζαχαρες με το βουτυρο να γινουν κρεμα.ριχνομε μεσα ενα ενα τα αυγα ολοκληρα και την βανιλια..ριχνομε μεσα και το μιγμα της μπανανας.ριξτε σιγα σιγα το αλευρι χτυπωντας σε πολυ χαμηλη ταχυτητα.ανακατευετε με το μιξερ να γινη μιγμα αφρατο..μοιραζετε σε δυο ταψακια διαμετρου 24 ΕΚ.ψηνετε στους 180 βαθμους για περιπου 50 λεπτα..στα 40 λεπτα καντε το τεστ με την λαμα μαχαιριου κι αν βγη καθαρη βγαλτε τα και ξεφορμαρετε τα σε σχαρα να κρυωσουν.

Κρεμα επικαλυψης
Χτυπατε οτι κρεμα σαντιγι κι ριχνετε μεσα μισο κουταλακι κακαο και μισο κουταλακι στιγμιαιο καφε..αν δεν σας αρεση μην βαλετε καθολου καφε η κακαο.βαλτε ψυγειο




Σαλτσα καραμελας butterscotsh
Βαλτε σε κατσαρολα την ζαχαρη και το νερο και τον χυμο λεμονιου και βραστε σε μετρια φωτια να λιωσει και να γινη καραμελα θα την δειτε να εχη παρει ξανθο χρωμα και να κανει φουσκαλες
εν τω μεταξυ εχετε ζεστανη την κρεμα γαλακτος σε ενα μπρικι..μολις δειτε την καραμελα να εχει παρει χρωμα κατεβαστε απο την φωτια και ριξτε λιγη κρεμα γαλακτος ανακατευοντας συνεχεια διοτι φουσκωνει ριξτε και την υπολοιπη και ξαναβαλτε στην φωτια ανακατευετε συνεχεια 3-4 λεπτα.ριξτε μεσα το βουτυρο συνεχιστε να ανακατευετε μεχρι να εχετε ομοιογενες μιγμα 3 λεπτα κατεβαστε απο την φωτια κι αδειαστε σε αλλο μπολ .αφηστε στην ακρη μεχρι να την χρησιμοποιησετε.

Συναρμολογηση γλυκου
Χωριζετε σε δυο μερη τα κεικ στρωνετε σε πιατελα ριχνετε κουταλιες απο την σαλτσα  απλωνετε λιγο μιγμα σαντιγι λιγη σαλτσα και κομματια μπανανας τα οποια εχετε τριψει με κομμενο λεμονι για να μην μαυρισουν..συνεχιζετε και με το αλλο κεικ το ιδιο τελειωνετε με σαντιγη καραμελα μπανανες...αν το κεικ σας εχη φουσκωση στην κορυφη κοβετε με το μαχαιρι να ειναι ομοιομορφες οι φετες..καλη επιτυχια!!