Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Γλώσσες φιλέτο στο τηγάνι και ο τρόπος που γίνονται σαν φρέσκες!

Από τα πιο ωραία ψάρια  χωρίς καθόλου κόκκαλο ιδανικά για τα παιδάκια,σκέτος αφρός !!!

Yλικά  μερίδες  2 κόστος 4 ευρώ.
1 πακέτο γλώσσες κατεψυγμένες
αλάτι
αλεύρι
λεμόνι
2 κουταλιές σούπας μπέκιν πάουντερ
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τις γλώσσες σε θερμοκρασία δωματίου.
Όταν ξεπαγώσουν τις πλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι
Βάζουμε τις γλώσσες  σε ένα ταψάκι να χωράνε καλά όλες μέσα και στύβομαι ένα η δύο λεμόνια από πάνω τους .
Προσπαθούμε το λεμόνι να πάει σε όλες τις γλώσσες κι από πάνω κι από κάτω .
Τις αφήνουμε μισή ώρα έτσι να μαριναριστούν με το λεμόνι.
Σε ταψάκι ρηχό βάζουμε αλεύρι περίπου 1 ποτήρι νερού και προσθέτουμε μέσα το μπέκιν πάουντερ,
ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.αλεύρι με μπεκιν
Αλατίζουμε τις γλώσσες έτσι όπως είναι στο ταψάκι με το χυμό λεμονιού.


Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί στο τηγάνι
Τινάζουμε τις γλώσσες και τις κυλάμε στο αλεύρι -μπέκιν  και τηγανίζουμε ,αρχικά σε δυνατή φωτιά για να μην διαλύσουν ΄μόλις ψηθεί η μία πλευρά γυρνάμε προσεκτικά με την βοήθεια σπάτουλας η με 2 πιρούνια,

Μόλις ψηθεί κι από την άλλη πλευρά χαμηλώνουμε για λίγα λεπτά την φωτιά να ψηθούν και μέσα περίπου 5 λεπτά και ξαναδυναμώνουμε  να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να ροδίσουν οι άκρες για να είναι τραγανές κι αφράτες.
Σημείωση
Το λεμόνι τις ασπρίζει πιο πολύ και τις κάνει μαλακές σαν φρέσκες ,το μπέκιν πάουντερ τις κάνει τραγανές κι αφράτες συγχρόνως  .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ