Yλικά
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι
5 αβγά (μεγάλα)
30 γρ. κακάο
2 κ.γ μπέικιν
Βανίλια
μισή πρέζα αλάτι
για το σιρόπι:
150 γρ. ζάχαρη
150 ml χυμό από βύσσινο ή αν είναι γλυκό το σιρόπι της κονσέρβας
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ βύσσινο (αφού κρυώσει το σιρόπι μας)
βύσσινα για στόλισμα
για τη γέμιση:
500 ml κρέμα γάλακτος
1 μεγάλη κονσέρβα βυσσινομαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα
λίγη κουβερτούρα ξυσμένη
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το παντεσπάνι κατά το γνωστό δηλ. χτυπάμε πολύ πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη(αλλά πολύ καλά) και ρίχνουμε τα υπόλοιπα καλά κοσκινισμένα.
Με ελαφρές κινήσεις τα ενσωματώνουμε. Το χώρισα σε 2 ταψάκια 20αρια.
Το ψήνουμε 170 (στο δικό μου φούρνο περίπου 20 λεπτά… δείτε το)
Αφού κρυώσουν το χωρίζουμε... κάθε παντεσπάνι στα 2.
Για το σιρόπι απλά το βράζουμε 2-3 λεπτάκια.
Μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε και απλά το σιρόπι της κομπόστας.
Χτυπάμε πολύ καλά τη σαντιγί.
Αυτή που χρησιμοποιώ εγώ δε χρειάζεται ζάχαρη,
Αν όμως βάλετε άγλυκη θα χρειαστεί λίγη άχνη.Για τη συναρμολόγηση ….
Παντεσπάνι, σιρόπιασμα , μαρμελάδα , σαντιγί, το βυσσινάκι …. Και ξανά μέχρι να τελειώσουν οι στρώσεις μας . τελειώνουμε πασπαλίζοντας τριμμένη κουβερτούρα και λίγη άχνη και βυσσινάκια ολόκληρα.
Συνταγή από Popi Flouri - Οι κουζινίστας
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι
5 αβγά (μεγάλα)
30 γρ. κακάο
2 κ.γ μπέικιν
Βανίλια
μισή πρέζα αλάτι
για το σιρόπι:
150 γρ. ζάχαρη
150 ml χυμό από βύσσινο ή αν είναι γλυκό το σιρόπι της κονσέρβας
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ βύσσινο (αφού κρυώσει το σιρόπι μας)
βύσσινα για στόλισμα
για τη γέμιση:
500 ml κρέμα γάλακτος
1 μεγάλη κονσέρβα βυσσινομαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα
λίγη κουβερτούρα ξυσμένη
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το παντεσπάνι κατά το γνωστό δηλ. χτυπάμε πολύ πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη(αλλά πολύ καλά) και ρίχνουμε τα υπόλοιπα καλά κοσκινισμένα.
Με ελαφρές κινήσεις τα ενσωματώνουμε. Το χώρισα σε 2 ταψάκια 20αρια.
Το ψήνουμε 170 (στο δικό μου φούρνο περίπου 20 λεπτά… δείτε το)
Αφού κρυώσουν το χωρίζουμε... κάθε παντεσπάνι στα 2.
Για το σιρόπι απλά το βράζουμε 2-3 λεπτάκια.
Μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε και απλά το σιρόπι της κομπόστας.
Χτυπάμε πολύ καλά τη σαντιγί.
Αυτή που χρησιμοποιώ εγώ δε χρειάζεται ζάχαρη,
Αν όμως βάλετε άγλυκη θα χρειαστεί λίγη άχνη.Για τη συναρμολόγηση ….
Παντεσπάνι, σιρόπιασμα , μαρμελάδα , σαντιγί, το βυσσινάκι …. Και ξανά μέχρι να τελειώσουν οι στρώσεις μας . τελειώνουμε πασπαλίζοντας τριμμένη κουβερτούρα και λίγη άχνη και βυσσινάκια ολόκληρα.
Συνταγή από Popi Flouri - Οι κουζινίστας