Υλικά
500γρ αλεύρι
1 φακ μαγιά
1 αυγό
5 κγ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
250 γρ γάλα
50 γρ βούτυρο ή σπορέλαιο.
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε μια μαλακή και απαλή ζύμη. .την αφήνουμε να φουσκώσει. Ανοίγουμε ενα φύλλο μακρόστενο 35 επι 45 εκ.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια βούτυρο. .πασπαλίζουμε με κανελλα και ζάχαρη. ...ρολαρουμε και κόβουμε ανά 5 εκ.
Τοποθετούμε σε ταψί και αφήνουμε πάλι να φουσκωσουν για 20 λ.Αλείφουμε με κρόκο και Ψηνουμε στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα.
Δεν τα παραψήνουμε..για να παραμείνουν αφράτα.
Συνταγή από MYRTO AGGELOU