ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
12 φρυγανιές
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 κούπα ζάχαρη (των 200 ml)
1 1/2 κούπα νερό (των 200 ml)
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
1 λίτρο γάλα
80 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλα
6 κ.σ ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.σ μαργαρίνη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΥΣΙΝΟ
1 λίτρο χυμό βύσινο ή κεράσι
80 γρ.άνθος αραβοσίτου βανίλια
7-8 κ.σ ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλουμε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ'ένα πυρέξ στρώνω τις 12 φρυγανιές.Βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά και το ρίχνω καυτό πάνω στις φρυγανιές.Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα,τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και βράζω να δέσει η κρέμα.Κατεβάζω απ τη φωτιά και ρίχνω τη βανίλια και τη μαργαρίνη.Αδειάζω την κρέμα με προσοχή και την απλώνω όπως είναι καυτή πάνω από τις φρυγανιές.Την καλύπτω αμέσως με μεμβράνη για να μη πιάσει ''πέτσα'' και αφήνω να γίνει λίγο χλιαρη και να σταθεροποιηθεί.Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνω το χυμο,τη ζάχαρη,και το άνθος αραβοσίτου και βράζω να δέσει η κρέμα.Την αδειάζω πάνω από την λευκή κρέμα.Βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά και καλή μας απόλαυση!!!
Σόφη Τσιώτου -οι κουζινίστας