- 1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλ. χονδρό σιμιγδάλι
- 4 αυγά
- 350 γρ. φέτα τριμμένη με το πιρούνι
- 150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (προσωπικά επιλέγω κασέρι ή καπνιστό για περισσότερη γεύση) + 50 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
- 1 1/3 φλ. γάλα
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ αποξηραμένο δενδρολίβανο
- 50 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια
- Λίγο ελαιόλαδο για την επάλειψη του ταψιού
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τη φέτα, τα 100 γρ κίτρινο τυρί, το 1 κ.γ δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά για να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Λαδώνουμε πολύ καλά ένα μεγάλο πυρέξ (πρέπει να είναι λεπτή η στρώση του μείγματος για να γίνει τραγανή η τυρόπιτα) και απλώνουμε το μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια και σκορπάμε τα κυβάκια βούτυρου. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο δενδρολίβανο και το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε για 60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στο κάτω ράφι. ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/
οι κουζινίστας