Υλικά: για τη βάση:
μισό πακ. Φύλλο
κανταΐφι ,
150 γρ βούτυρο λιωμένο ,
1 φλιτζ. φιστίκια Αίγινας η καρύδια χοντροσπασμένα.
Για το σιρόπι :
1 φλιτζ. νερό ,
2 φλ. ζάχαρη ,
2 σφηνάκια
λικέρ μαστίχας.
Για την κρέμα :
1 λίτρο γάλα ,
3 κ. σ. Κορν φλάουρ ,
4
κρόκους ,
1 1/2 φλιτζ ζάχαρη ,
2 σφήνα. Λικέρ μαστίχας και λίγο ξύσμα
λεμονιού.
Για την σαντιγί
600ml κρέμα γάλακτος
,
1 φλ. ζάχαρη άχνη.
Εκτέλεση:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 , ανοίγω το
κανταΐφι να αφρατέψει και το απλώνω σε μέτριο ταψί.
Του ρίχνω το βούτυρο
και τα μισά φιστίκια και ψήνω για 20 λεπτά να ροδίσει.
Βράζω σε δυνατή
φωτιά νερό και ζάχαρη για 3-4 λεπτά ,αποσύρω από τη φωτιά ,προσθέτω το
λικέρ κι ανακατεύω.
Σιροπιάζω το κρύο κανταΐφι με το ζεστό σιρόπι.
Κρατάμε 1/2 φλ γάλα και ανακατεύω σε αυτό το κορν φλάουρ και τους
κρόκους.
Σε κατσαρόλα βράζω σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο γάλα με τη
ζάχαρη.
Αποσύρω από τη φωτιά ,ρίχνω το μείγμα αυγών και ανακατεύω.
Ξαναβάζω στη φωτιά και ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρέμα.
Προσθέτω το
λικέρ και το ξύσμα και τέλος ρίχνω την ζεστή κρέμα πάνω στο
σιροπιασμένο κανταΐφι.
Αφήνω το γλυκό να κρυώσει και το βάζω στο ψυγείο
να σφίξει.
Χτυπάω κρέμα και άχνη και βάζω την σαντιγί πάνω από την κρέμα
και πάλι ψυγείο.
Ρίχνω τα υπόλοιπα φιστίκια .Υπέροχο !!