Xenia Frapa Υλικά για τα μπαμπαδάκια
1 κυβάκι (25γρ.) μαγιά νωπή
60ml γάλα
60ml νερό
60γρ.βούτυρο λιωμένο
60 γρ.ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
3 αυγά 2 κούπες αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
Υλικά για το σιρόπι
½ κιλό ζάχαρη
360ml νερό
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. κονιάκ
Υλικά για τη σαντιγί γέμιση
200ml κρέμα γάλακτος
2-4 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
1-2 βανίλιες
Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
Εκτέλεση
Διαλύεις την μαγιά στο χλιαρό νερό και μετά βάζεις και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα χτυπάς με το μίξερ για λίγο μέχρι να γίνουν ένας χυλός.
Το σκεπάζεις και το αφήνεις μισή ώρα να φουσκώσει.
Μετά μοιράζεις τον χυλό στα φορμάκια και τα ψήνεις 20-25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο σου. Μόλις βγούν απο το φούρνο τα σιροπιάζεις όπως γράφω τα τρυπάω με μια οδοντογλυφίδα και τα σιροπιάζω όπως είναι ζεστά ρίχνοντας κουταλιά κουταλιά το επίσης ζεστό σιρόπι.
Τα ανοίγουμε στη μέση όταν κρυώσουν και τα γεμίζουμε με τα υλικά για σαντιγί αφού τα έχουμε χτυπήσει πρώτα απ όλα μαζί!Στολίζουμε με κερασάκι !!
Xenia Frapa-Οι Προκομένες/οι - Συνταγές