Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Κορμός σοκολατένιος καμηλοπάρδαλη!


 Πρωτοτυπήστε φτιάχνοντας αυτό το πραγματικά εντυπωσιακό σε εμφάνιση αλλά και γεύση γλυκό!!!

Φτιάξτε το δικό σας μίγμα για  παντεσπάνι. [συνταγή παρακάτω ]

Ξεχωρίστε λίγο από το μίγμα και προσθέστε στο ένα μέρος 2 κουτ σούπας  κακάο.

Πάρτε λαδόκολλα σχεδιάστε με ένα μολύβι κύκλους και αφήστε κενό για να γίνει η διχρωμία, γυρίστε ανάποδα την λαδόκολλα για να μην έρθει σε επαφή το μίγμα με το μολύβι, βουτυρώστε την λαδόκολλα, πατήστε και γεμίστε με μικρο κουταλάκι όπως στης φωτογραφίες,ψήστε μόνο 4 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο στους 170, πριν βγάλετε το παντεσπάνι από την λαδόκολλα γεμίστε με έτοιμο γλάσο σοκολάτας και τοποθετήστε στην μέση 2 μπανάνες ολόκληρες ώριμες.
Βγάλτε με προσοχή και ρολάρετε σιγά σιγά τραβώντας λίγο λίγο την λαδόκολλα,σε περίπτωση που υπάρξουν ατέλειες στο παντεσπάνι βάλτε σοκολάτα μέσα σε μια σύριγγα και καλύψετε!!
 Gogo Samiou

Πως φτιάχνουμε παντεσπάνι

Υλικά
 
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  •  
  • Τι κάνουμε
  • Προθέρμανση στους 175 βαθμούς τον φούρνο
  • Χτύπημα στο μίξερ αυγά ζάχαρη να ασπρίσουν βανίλιες και προσθέτουμε τελευταίο το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας το με σπάτουλα με το χέρι με κυκλικές κινήσεις  .
  • .Ψήνουμε περίπου 10   λεπτά αφού πρώτα το αδειάσουμε σε ταψάκι στρωμένο με βουτυρωμένη λαδόκολα. [να το προσέχετε κατά το ψήσιμο ]
  • Με σπάτουλα το στρώνουμε ομοιόμορφα και ισόπαχα .
  • Μόλις ψηθεί  το τοποθετούμε σε πετσέτα πασπαλισμένη με λίγη άχνη βγάζουμε προσεκτικά την λαδόκολα και το τυλιγουμε σε ρολό 
  • Μόλις κρυώσει είναι έτοιμο να συνεχίσουμε  τα παραπάνω τις συνταγής 
  •  
  • ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές