Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Μυρμηγκωτό ή Μελαχροινό με τρούφα !!




ΥΛΙΚΑ..
Μισό πακέτο βούτυρο βιτάμ και λίγο ακόμη…… Βάζω 150 γρ. βιτάμ λιωμένο και χλιαρό όχι ζεστό . 6 αυγά, 1 κούπα ζάχαρη… ..βάζω 220 γρ. ζάχαρη καστανή, 1 μπέκιν, 2 κούπες αλεύρι φαρίνα… .βάζω 220 γρ. αλεύρι φαρίνα,
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη. 1 ¼ κούπα νερό, φλούδες πορτοκαλιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια. Κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέκιν. Ζεσταίνω λίγο το βούτυρο (δεν θέλω να καίει… το θέλω χλιαρό..). Χτυπάω τους κρόκους με τη καστανή ζάχαρη περίπου 10 λεπτά στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα Μόλις το μείγμα των αυγών με τη ζάχαρη είναι αφράτο ,ρίχνω το βούτυρο λίγο- λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα.
Χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα (ρίχνω λίγο αλάτι). Σταματάω το μίξερ. Και ρίχνω εναλλάξ μαρέγκα και αλεύρι μέσα στο μείγμα των αυγών με τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να τελειώσει η μαρέγκα και το αλεύρι.
Ανακατεύω ελαφρά με μια μαρίζ Το τοποθετώ σε ταψάκι τετράγωνο( χρησιμοποιώ αποσπώμενο ταψάκι)
 Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το ψήνω στους 180ο στον αέρα για 40 λεπτά. Αφήνω να κρυώσει το γλυκό και ετοιμάζω το σιρόπι.
Τοποθετώ το γλυκό πάνω σε μια σχάρα και ρίχνω το σιρόπι. Αφήνω να σταθεροποιηθεί το γλυκό και το μεταφέρω σε πιατέλα. Το περιχύνω με το σιρόπι σοκολάτας
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 ¼ κούπα ζάχαρη
1 κούπα σκόνη κακάο χωρίς γλυκαντικά
1 κούπα νερό
λίγο αλάτι
1κ.γ. βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι σε ένα μικρό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά και έπειτα προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συχνά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλο 1 λεπτό. Παίρνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύοντας. Το αφήνουμε να κρυώσει. Χρησιμοποιούμε όσο χρειαζόμαστε και το υπόλοιπο το αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι σε δροσερό χώρο
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Μαγειρεύοντας με την marianna