Υλικά ζύμης
4 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές σούπας λάδι
3 κουταλιές τις σούπας ούζο
1 κουτ,γλυκού κοφτό αλάτι
1 κουτ.κοφτό γλυκού ζάχαρη
νερό χλιαρό όσο πάρει [περίπου 2 κούπες ]
Ετοιμασία ζύμης
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νερό που το προσθέτουμε λίγο λίγο ζυμώνοντας ταυτόχρονα σταματάμε μόλις δούμε ότι η ζύμη μας είναι έτοιμη και πλάθετε και δεν κολλάει στα χέρια .Αν θέλει η νερό ή αλεύρι προσθέστε λίγο,την αφήνουμε να ξεκουραστεί .
Γέμιση
Εγώ έκανα σήμερα με κιμά και έγιναν πολύ νόστιμα.
Υλικά
Κιμάς ανάλογα σε ποσότητα υπολογίζουμε πόσα μπαλάκια θα βγούν από την ζύμη και υπολογίζουμε μία κουταλιά σούπας γεμάτη σε κάθε πιτάκι.
2 κρεμμύδια κομμένα με το μαχαίρι όχι τριμμένα να δίνουν γεύση διαφορετική
λίγη φέτα τριμμένη με το χέρι [προαιρετικά] αλάτι πιπέρι λάδι'
Τι κάνουμε
Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα ρίχνουμε και τον κιμά και τον πατάμε σοτάροντάς τον να γίνει σπυρωτός ,
Ρίχνουμε και το αλατοπίπερο μαζί με 1 κούπα τσαγιού νερό και σιγοβράζουμε να πιεί όλο το νερό.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και όταν χλιαρίνει προσθέτουμε αν βάλουμε την φέτα και ανακατεύουμε καλά,
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια μικρά περίπου 15 μπαλάκια τα ανοίγουμε με τον πλάστη τα γεμίζουμε τα κλείνουμε και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να ψηθούν και να γίνουν χρυσαφί.Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.
Μπορούμε να βάλουμε γέμιση από κασέρι τριμμένο η φέτα η σπανάκι η διάφορα χορταρικά γίνονται πεντανόστιμα !Καλή επιτυχία !!
Δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ