αλλιώς by mairh
μια συνταγούλα αλλιώτικη από τα κλασικά χριστόψωμα!
είναι μια πολύ αγαπημένη μου συνταγή που την κάνω πάντα και φέτος είπα να την μοιραστώ και μαζί σας!!!
υλικά
1 κιλό αλεύρι νο 1 σκληρό
60 γρμ νωπή μαγιά
300 γρμ χλιαρό γάλα
150 γρμ φυτικά έλαια άριστον η' ότι βούτυρο θέλετε
150 γρμ ζάχαρη
1/2 κγ αλατι
2 κγ μέλι
1/2 με 1 κγ γλυκάνισο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 αυγα
Για το στόλισμα
σουσάμι
1 καρύδι
καθαρισμένα καρύδια
λίγο γάλα για το άλειμμα της ζύμης μας
και για να κάνετε στολίδια βάζετε λίγο νεράκι με λίγο αλευράκι και 2-3 σταγονες λαδάκι και τα ζυμώνετε και πλάθεται σχέδια και τα κολλάτε πάνω στο ψωμάκι σας με ένα πινέλο που το βουτάτε στο γάλα!
εκτέλεση
σε μια λεκανίτσα βάζουμε την ζάχαρη την μαγιά και το χλιαρό γάλα και Τ' ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά και η ζάχαρη στην συνέχεια ριχνουμε το βούτυρο και τ αυγά και ζυμώνουμε μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε να έχετε μια αφράτη ζύμη!!! την σκεπάζετε την λεκανίτσα σας με μεμβράνη και την αφηνετε η΄στους 50 βαθμούς στον φούρνο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη μας η την αφήνεται σκεπασμένη για αρκετές ωρίτσες να σας
φουσκώσει!!!!!! ψήνετε για 1 ωρίτσα περίπου στους 180 στο τελευταίο τεταρτάκι βάζετε ένα κομματάκι λαδόκολλα από πάνω να μην σας καεί!!!! καλές γιορτές και καλή επιτυχία!Γιαγια Μαιρη εν δραση
μια συνταγούλα αλλιώτικη από τα κλασικά χριστόψωμα!
είναι μια πολύ αγαπημένη μου συνταγή που την κάνω πάντα και φέτος είπα να την μοιραστώ και μαζί σας!!!
υλικά
1 κιλό αλεύρι νο 1 σκληρό
60 γρμ νωπή μαγιά
300 γρμ χλιαρό γάλα
150 γρμ φυτικά έλαια άριστον η' ότι βούτυρο θέλετε
150 γρμ ζάχαρη
1/2 κγ αλατι
2 κγ μέλι
1/2 με 1 κγ γλυκάνισο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 αυγα
Για το στόλισμα
σουσάμι
1 καρύδι
καθαρισμένα καρύδια
λίγο γάλα για το άλειμμα της ζύμης μας
και για να κάνετε στολίδια βάζετε λίγο νεράκι με λίγο αλευράκι και 2-3 σταγονες λαδάκι και τα ζυμώνετε και πλάθεται σχέδια και τα κολλάτε πάνω στο ψωμάκι σας με ένα πινέλο που το βουτάτε στο γάλα!
εκτέλεση
σε μια λεκανίτσα βάζουμε την ζάχαρη την μαγιά και το χλιαρό γάλα και Τ' ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά και η ζάχαρη στην συνέχεια ριχνουμε το βούτυρο και τ αυγά και ζυμώνουμε μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε να έχετε μια αφράτη ζύμη!!! την σκεπάζετε την λεκανίτσα σας με μεμβράνη και την αφηνετε η΄στους 50 βαθμούς στον φούρνο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη μας η την αφήνεται σκεπασμένη για αρκετές ωρίτσες να σας
φουσκώσει!!!!!! ψήνετε για 1 ωρίτσα περίπου στους 180 στο τελευταίο τεταρτάκι βάζετε ένα κομματάκι λαδόκολλα από πάνω να μην σας καεί!!!! καλές γιορτές και καλή επιτυχία!Γιαγια Μαιρη εν δραση
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ