ΥΛΙΚΑ
Ενα φύλλο σφολιάτας
4 κούπες στήθος κοτόπουλου βρασμένο (και “μαδημένο”)
2 κούπες κίτρινα τυριά τριμμένα (Gouda κ.τ.λ.)
15 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο (ή γαλοπούλα καπνιστή)
2 πιπεριές ψιλοκομμένες (προαιρετικά αλλά ταιριάζουν απόλυτα)
Λίγο αλάτι
Πιπέρι
3 αυγά
2 κούπες μπεσαμέλ (ή μια συσκευασία έτοιμη)
Λίγο βούτυρο
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζουμε το κοτόπουλο και μόλις κρυώσει το “μαδάμε” και προσθέτουμε τα τυριά, το μπέικον, τις πιπεριές (κατά προτίμηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πράσινη και μια κόκκινη για πιο ωραία εμφάνιση), το αλάτι, το πιπέρι και τέλος τα αυγά (χτυπημένα).
2. Σε λαδωμένο ταψάκι (περίπου 28×35 εκ.) τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας, το οποίο θα πρέπει να καλύπτει μέχρι τη μέση περίπου τα τοιχία του ταψιού και απλώνουμε σε αυτό τη γέμισή μας.
3. Προσθέτουμε από επάνω την μπεσαμέλ και διπλώνουμε προς τα μέσα το φύλλο από τα τοιχία, ώστε να μη ξεχειλίσει η μπεσαμέλ.
4. Τέλος ρίχνουμε επάνω το βούτυρο σε μικρά κομματάκια.
5. Ψήνουμε για μία ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο ώστε να πάρουν χρώμα η σφολιάτα και η μπεσαμέλ).
Γιά μία ελαφριά μπεσαμέλ
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
5 κουταλιέςς σούπας αλεύρι
γάλα [έχετε κοντά σας 1 λίτρο κι όσο πάρει ]
αλάτι
Βάζουμε το βούτυρο στην φωτιά μόλις λιώσει όχι να κάψει προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα αυγοδάρτη αμέσως μετά προσθετουμε το γάλα λίγο λίγο κατ ευθείαν από το κουτί ανακατεύοντας μέχρι να πήξει λίγο αλάτι κι έτοιμη ,αν θέλετε στο τέλος προσθέστε και 1 κρόκο αυγού .
http://kritigr.gr