Υλικά συνταγής
- 800 γρ. κιμάς κοτόπουλου
- 2 ξερά κρεμμύδια στο τριμμένα στο multi
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. θυμάρι ή ρίγανη
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο ή καγιέν ή καυτερή πάπρικα [*]
- 2 ασπράδια αυγών χτυπημένα
- 2 κοφτές κ.σ. ανάμικτα μπαχαρικά [μπαχάρι, πάπρικα, κόλιανδρο, κανέλα και γαρύφαλλο]
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μεγάλο μπολ βάζετε το κιμά κοτόπουλου, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, όλα τα
μπαχαρικά και ζυμώνετε. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ξύδι, 1
κ.σ. αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε ζυμώνοντας το κιμά για 2 λ
τουλάχιστον, βρέχοντας τα χέρια σας ανά διαστήματα, για να ενσωματωθούν
καλά οι γεύσεις.
- Χτυπάτε καλά σε μπολάκι τα ασπράδια, τα προσθέτετε στο μείγμα του
κιμά και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1 ακόμα λεπτό μέχρι να ενσωματωθεί.
Σκεπάζετε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 – 1
1/2 ώρα περίπου.
- Ένα τέταρτο πριν βγάλετε το μείγμα κεμπάπ από το ψυγείο προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνετε ένα μέτριο ταψί.
- Πλάθετε μακρόστενα κεμπάπ, κατά προτίμηση γύρω σε ξύλο από σουβλάκι
για να “σταθεί το σχήμα του, ή και σκέτα, τα τοποθετείτε στο λαδωμένο
ταψί και τα ψήνετε στο μεσαίο ράφι του προθερμασμένου φούρνου για 15-20
λ, φροντίζοντας κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανά δέκα λ να τα
γυρίζετε για να ψηθούν ομοιόμορφα απ” όλες τις πλευρές.
- Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ