Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ψωμί ζυμωμένο στο χέρι !

 
 Υλικά
1 κιλό αλεύρι για ολες τις χρησεις
 μισο κιλό αλεύρι σκληρό 
2 φακελάκια μαγιά
 2 κ.γ. ζάχαρη
 2 κ.γ. αλάτι
 νερό χλιαρό οσο παρει να γινει μια ζυμη μαλακια που να μην κολλαει στα χερια 
 σουσάμι



ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας  ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 Σε μια λεκάνη ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από το νερο και τα ανακατεύετε. 
Προσθέτετε λίγο λίγο το νερο. 
Ζυμώνετε πολύ καλά. 
Αφήνετε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. 


Οταν φουσκωσει χωρίζετε το ζυμάρι σε 3 καρβελακια και το στρώνετε σε 3 φόρμες
.Βρεχετε με λιγο νερακι την επιφανεια και πασπαλίζετε με σουσάμι.
Το αφηνετε σε ζεστο μερος για 20 λεπτα ακομη για να ξαναφουσκωσει και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτα περίπου.
Mina Papa