Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά:
4 φύλλα κρούστας (ζύμη ψυγείου, όχι κατεψυγμένα )
350 γρ. παγωτό βανίλια
30 γρ. λιωμένο βούτυρο
λάδι για το τηγάνισμα
1 κ.σ. μέλι
ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Βουτυρώνουμε καλά ένα φύλλο.
2. Τοποθετούμε 2 μικρές μπάλες παγωτού χαμηλά κάτω, στο κέντρο του φύλλου.
3. Διπλώνουμε το φύλλο και από τις δύο πλευρές μέχρι την μέση.
4. Βουτυρώνουμε ξανά το φύλλο και το τυλίγουμε.
5. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.
6. Τοποθετούμε τα τυλιγμένα παγωτά στην κατάψυξη για μια ώρα τουλάχιστον.
7. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι (πρέπει να είναιπολύ καυτό, περίπου 170 βαθμούς, για να ψηθεί γρήγορα και να μην λιώσει το παγωτό που είναι στο κέντρο).
8. Τηγανίζουμε το παγωτό μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές
Καλή επιτυχία.
Φάνης Χατζησκουλής.
Υλικά:
4 φύλλα κρούστας (ζύμη ψυγείου, όχι κατεψυγμένα )
350 γρ. παγωτό βανίλια
30 γρ. λιωμένο βούτυρο
λάδι για το τηγάνισμα
1 κ.σ. μέλι
ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Βουτυρώνουμε καλά ένα φύλλο.
2. Τοποθετούμε 2 μικρές μπάλες παγωτού χαμηλά κάτω, στο κέντρο του φύλλου.
3. Διπλώνουμε το φύλλο και από τις δύο πλευρές μέχρι την μέση.
4. Βουτυρώνουμε ξανά το φύλλο και το τυλίγουμε.
5. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.
6. Τοποθετούμε τα τυλιγμένα παγωτά στην κατάψυξη για μια ώρα τουλάχιστον.
7. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι (πρέπει να είναιπολύ καυτό, περίπου 170 βαθμούς, για να ψηθεί γρήγορα και να μην λιώσει το παγωτό που είναι στο κέντρο).
8. Τηγανίζουμε το παγωτό μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές
Καλή επιτυχία.
Φάνης Χατζησκουλής.