4 μπριζόλες χοιρινές
1 πορτοκάλι το χυμό του
1/2 ποτήρι του νερού ρετσίνα κρασί
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοτριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
πατάτες κομμένες κυδωνάτες
αλάτι
πιπέρι
λίγο κόλιανδρο
λίγη γλυκιά πάπρικα
ζεστό νερό
ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
1 κουταλιά σούπας βούτυρο φυτίνη [προαιρετικά ]
Τι κάνουμε
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι το κρεμμύδι το σκόρδο και τις μπριζόλες και τα σοτάρουμε αρκετή ώρα γυρίζοντας με ξύλινη κουτάλα τακτικά.
Αφού αλλάξουν χρώμα προσθέτουμε τις πατάτες ανακατεύοντας συνέχεια περίπου 10 λεπτά να ψιλοψηθούν .
Σβήνουμε με το κρασί τον χυμό πορτοκαλιού και των 2 λεμονιών .
Το αφήνουμε για λίγο να μαγειρευτεί και να εξατμιστεί το κρασί προσθέτοντας συγχρόνως αλάτι-πιπέρι-κόλιανδρο-πάπρικα .
Αμέσως μετά προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάσει το φαγητό χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγομαγειρεύουμαι για 30 λεπτά.[εδώ αν θέλουμε προσθέτουμε για περισσότερη νοστιμιά 1 κουταλιά σούπας βούτυρο φυτίνη γάλακτος]
Δυναμώνουμε και ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα να δέσει η φανταστική σε γεύση σάλτσα του και .. έτοιμο !! Καλή όρεξη !!!
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Το φαγητό αυτό στοιχίζει σχεδόν ούτε 5 ευρώ για 4-5 μερίδες