Τρώγονται σκέτες σαν κυρίως πιάτο και είναι χορταστικές και πεντανόστιμες Επίσης συνοδεύουμε διάφορα φαγητά ψητά κ.τ.λ.σε μπουφέ σε πάρτι κ.α η γεύση τους δεν περιγράφετε !! Απλές και νόστιμες .!!
Υλικά
πατατούλες [οι μικρές είναι ακόμα πιο ωραίες οπτικά και γευστικά ]
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες μουστάρδα αραιωμένη σε 1 ποτήρι νερό
1 πορτοκάλι το χυμό του
1 κουταλ, γλυκού κοφτό κουρκουμά
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια ίσα να δώσει νοστιμιά και ωραία μυρωδιά
Φρυγανιά τριμμένη [γαλέτα ]
Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε τις πατατούλες τις πλένουμε τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε μέσα στο ταψάκι .
Ρίχνουμε όλα τα υλικά που αναφέρω πιο πάνω εκτός από την φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά.
Έχουμε προ θερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τις ψήνουμε ,μετά από την μισή ώρα ψησίματος τραβάμε το ταψάκι τις ανακατεύουμε προσεκτικά και ρίχνουμε από πάνω λίγη φρυγανιά τριμμένη που δίνει και χρώμα και ωραία εμφάνιση . Επίσης κατά την ώρα του ψησίματος παρακολουθούμε μη τυχόν και στεγνώσουν ,αν δούμε κάτι τέτοιο προσθέτουμε 1 με 1/2 ποτήρι νερό ,οι πατάτες το πίνουν γρήγορα δεν υπάρχει πρόβλημα .
Μόλις τσιμπήσουμε με το πιρούνι ,η δοκιμάσουμε μία και έχει ψηθεί γυρνάμε λίγο τον φούρνο στο γκριλ η στον αέρα από πάνω μεριά [ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε ]και για λίγο περιμένουμε να πάρουν χρώμα .Πραγματικά είναι τόσο απλές αλλά και τόσο νόστιμες να τις φτιάξετε !!!Καλή επιτυχία!!
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Είναι σκέτο λουκουμάκι πραγματικά !!!