Για το παντεσπάνι
190 γρ. Ζάχαρη
4 αυγά
130 γρ. Αλεύρι
10 γρ. Κακάο
1 κ.γ. Μπεκιν
Για το σιρόπι
150γρ. Νερό
150 γρ.ζάχαρη
80 γρ. μαύρο ρου μι
Για τη ganache:
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
500 γρ. κρέμα γάλακτος πολύ ζεστή
1 κουταλιά μέλι
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπεϊκιν και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένη φόρμα 22 εκατοστών στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20-25'.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Για το σιρόπι
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5-7' και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το ρούμι.
Για την ganache
Ζεσταίνουμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα.
Περιμένουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε καλά να γίνει γαλακτοματοποιηση και να ομογενοποιηθεί το γλασο.
Συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρεις δίσκους. Στρώνουμε το πρώτο σε ένα τσέρκι και το σιροπιάζομαι.
Αδειάζουμε το ενα τρίτο της ganache στο παντεσπάνι και συνεχίζουμε με τα άλλα δυο.
Βάζουμε να παγώσει πολύ καλά η τούρτα μας για 4 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με τρούφα η με ότι αλλά μας αρέσει.
Συνταγή ΑΠΟ Εφη Καρεκλά