ΓΕΜΙΖΩ 24 ΥΠΟΔΟΧΕΣ ΓΙΑ ΜΑΦΙΝΣ!
Πανεύκολα ζουμερά σοκολατένια μάφινς γεμιστά με μπισκότο και φανταστικό φρόστινγκ με ζαχαρούχο γάλα,
το οποίο εγώ προσωπικά το λάτρεψα!!!
Μόνο με 2 βασικά υλικά και έπειτα παίζεις με τη φαντασία σου!!!
Είναι ιδανικό για γέμιση και επικάλυψη σε κέικ και σε τουρτες!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 24 ΜΑΦΙΝΣ
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη καστανή
1/2 κούπα κακάο
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα βραστό νερό
1 αυγό
1 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ σόδα
1 κ.σ ξύδι
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
24 μπισκότα γεμιστά (ότι σας αρέσει)
-Σ'ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά για το κέικ εκτός από το νερό και τα μπισκότα και τα ανακατεύω με συρμα.
Προσθέτω στο τέλος το βραστό νερό,ανακατεύοντας καλά.
Στρώνω χάρτινες θήκες στις υποδοχές για τα μάφινς και βάζω από 1 μπισκότο στην κάθε μία.
Μοιράζω το μίγμα για κέικ,σχεδόν μέχρι πάνω(δε φουσκώνουν πάρα πολύ).
Ψήνω το κάθε ταψί χωριστά στους 180 12 λεπτά περίπου.Στα 12 λεπτά τα τσεκάρω με οδοντογλυφίδα.
ΜΗ ΤΑ ΠΑΡΑΨΗΣΕΤΕ!!!
Αφήνω να κρυώσουν καλά.
Πανεύκολα ζουμερά σοκολατένια μάφινς γεμιστά με μπισκότο και φανταστικό φρόστινγκ με ζαχαρούχο γάλα,
το οποίο εγώ προσωπικά το λάτρεψα!!!
Μόνο με 2 βασικά υλικά και έπειτα παίζεις με τη φαντασία σου!!!
Είναι ιδανικό για γέμιση και επικάλυψη σε κέικ και σε τουρτες!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 24 ΜΑΦΙΝΣ
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη καστανή
1/2 κούπα κακάο
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα βραστό νερό
1 αυγό
1 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ σόδα
1 κ.σ ξύδι
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
24 μπισκότα γεμιστά (ότι σας αρέσει)
-Σ'ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά για το κέικ εκτός από το νερό και τα μπισκότα και τα ανακατεύω με συρμα.
Προσθέτω στο τέλος το βραστό νερό,ανακατεύοντας καλά.
Στρώνω χάρτινες θήκες στις υποδοχές για τα μάφινς και βάζω από 1 μπισκότο στην κάθε μία.
Μοιράζω το μίγμα για κέικ,σχεδόν μέχρι πάνω(δε φουσκώνουν πάρα πολύ).
Ψήνω το κάθε ταψί χωριστά στους 180 12 λεπτά περίπου.Στα 12 λεπτά τα τσεκάρω με οδοντογλυφίδα.
ΜΗ ΤΑ ΠΑΡΑΨΗΣΕΤΕ!!!
Αφήνω να κρυώσουν καλά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΟΣΤΙΝΓΚ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ!!!
200 γρ.βούτυρο τύπου LURPAK (ΟΧΙ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ)
300 γρ ζαχαρούχο γάλα (3/4 περίπου από την κονσέρβα)
2-3 κ.σ κακάο (ανάλογα πόσο σκούρο το θέλετε)
1 βανίλια (ή ότι άλλο άρωμα σας αρέσει)
-Το βούτυρο πρέπει να είναι μαλακό,αλλά όχι λιώμα γιατί δε θα σταθεί η κρέμα μας.
Σ 'ένα μπολ χτυπάω με σύρμα (μπορείτε να το κανετε και στο μίξερ) το βούτυρο με το ζαχαρούχο.
Στρώνει και δένει αμέσως σε κρέμα θα το δείτε.Προσθέτω το κακάο και τη βανίλια.
Βάζω το μίγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και γαρνίρω τα κρύα μάφινς μου!!!!
Αν δεν τα φάτε αμέσως (εμένα εξαφανίστηκαν γιατί τα πήγα κέρασμα σε γάμο!!!) τα διατηρείτε στο ψυγείο.Η βουτυρόκρεμα δεν ''κοκαλώνει''είναι
καταπληκτικη και πιο νοστιμη κρύα!!!!
''Τη συνταγή γι'αυτήν την καταπληκτική βουτυρόκρεμα την είδα από τον Άκη Ανδρεάκο και εγώ έκανα προσαρμογή υλικών ανάλογα με τις γεύσεις μου!!!'' μπορείτε να την βρείτε εδώ:
http://www.daddy-cool.gr/
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Μπορείτε να παραλείψετε τα μπισκότα μέσα στα μάφινς και να να τα απολαύσετε σκέτα!!!
Eπίσης αν δε θέλετε να φτιάξετε την βουτυρόκρεμα απολαύστε τα με πραλίνα αραιωμένη με λίγο γάλα όπως έκανα εγώ για τον μικρό μου γιο που τρελλαίνεται!!!!