Υλικά:
1 πακέτο βίδες
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 πακέτο μπέικον (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
15 ντοματίνια
γλυκιά πάπρικα
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
2 πιπεριές Φλωρίνης( εγώ έβαλα και 4 κομμάτια ντομάτα λιαστή)
2 πιπεριές πράσινες κέρατο
τυρί τριμμένο (εγώ έβαλα κεφαλοτύρι και γραβιέρα από 200 γρ. το καθένα) φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση:
Βράζω τα ζυμαρικά μου αφήνοντας τα να κρατάνε λίγο γιατί θα ψηθούν στον φούρνο. Στο multi ψιλοκόβουμε όχι πολύ το κρεμμύδι και στο σκόρδο και το βάζουμε μαζί με το μπέικον σε κατσαρόλα ή σε τηγάνι με το ελαιόλαδο και με την 1 κ.σ. βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Τα σοτάρουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν λίγο και μετά ρίχνω τα ντοματινια τα όποια τα έχουμε περάσει από το multi και αυτά, προσθέτω την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνω άλλα 5 λεπτά.
Παράλληλα ρίχνω και τις πιπεριές ψιλοκομμένες και αυτές στο multi καπακώνω και αφήνω να βράσουν για άλλα 5-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά (η σάλτσα θα σας θυμίζει πολύ, μυρίζονταν την, σπετσοφάι). Αφού ετοιμαστεί η σάλτσα την ανακατεύω με τα μακαρόνια και το μισό τυρί και τα βάζω σε λαδωμένο πυρέξ ή ταψί από πάνω ρίχνω το υπόλοιπο τυρί και τριμμένη φρυγανιά ώστε να δημιουργηθεί κρουστά και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 και αέρα.Kαλή όρεξη !!!
Πασχαλης Νακ -Νακ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ