Ότι πιο καλοκαιρινό!
Υλικά:
1 πακέτο αλεύρι φαρινα 500γρ
440 γρ ζάχαρη
300γρ κεράσια
100γρ βούτυρο
100ml ηλιέλαιο η καλαμποκέλαιο
4αυγά
1σφηνάκι κονιάκ
1κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1σφηνάκι γάλα εβαπορέ
Υλικά:
1 πακέτο αλεύρι φαρινα 500γρ
440 γρ ζάχαρη
300γρ κεράσια
100γρ βούτυρο
100ml ηλιέλαιο η καλαμποκέλαιο
4αυγά
1σφηνάκι κονιάκ
1κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1σφηνάκι γάλα εβαπορέ
Τρόπος παρασκευής:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το βούτυρο και την ζάχαρη.Προσθέτουμε το ηλιέλαιο,το κονιάκ,το γάλα και την κανέλλα.Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι φαρινα κοσκινησμενο και συνεχίζουμε να χτυπάμε με μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθουν καλά όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε καλά βουτυρομενο ταψί η φόρμα κέϊκ(στρογγυλή η μακροστενη).Αλευρονουμε ελαφρά τα κεράσια αφού προηγούμενος τα έχουμε καθαρίσει απο τα κουκούτσια και τα ρίχνουμε σε στρώση πάνω στο μείγμα.
Τέλος καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου μία ώρα και είκοσι λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
Καλή σάς επιτυχία!
Από τον φίλο ΣΕΦ Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το βούτυρο και την ζάχαρη.Προσθέτουμε το ηλιέλαιο,το κονιάκ,το γάλα και την κανέλλα.Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι φαρινα κοσκινησμενο και συνεχίζουμε να χτυπάμε με μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθουν καλά όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε καλά βουτυρομενο ταψί η φόρμα κέϊκ(στρογγυλή η μακροστενη).Αλευρονουμε ελαφρά τα κεράσια αφού προηγούμενος τα έχουμε καθαρίσει απο τα κουκούτσια και τα ρίχνουμε σε στρώση πάνω στο μείγμα.
Τέλος καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου μία ώρα και είκοσι λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
Καλή σάς επιτυχία!
Από τον φίλο ΣΕΦ Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος