Υπέροχo σοκολατένιο γλύκισμα με ζαχαρούχο γάλα, ινδοκάρυδο, κορν φλέικς και ζαχαρωμένα φρούτα χωρίς ψήσιμο. Μια πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους για ένα τραγανό, πεντανόστιμο σοκολατένιο γλύκισμα που σίγουρα θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι σε όλες τις περιστάσεις.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
1 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα (στο μούλτι) κορν φλέικς
1 φλ. τσαγιού σταφίδες
1/2 φλ. τσαγιού ζαχαρωμένα φρούτα κομμένα σε μικρά κυβάκια
1/3 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο, κοσκινισμένο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 ml)
90 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
125 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομματάκια
90 γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Σε ένα μπολ βάζετε βάζετε όλα τα υλικά για τη βάση δηλ. το ινδοκάρυδο, τα θρυμματισμένα κορν φλέικς, τις σταφίδες, τα ζαχαρωμένα φρούτα, το κακάο, το ζαχαρούχο γάλα και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν πλήρως.
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και στρωμένο με χαρτί ψησίματος πυρέξ με διάσταση βάσης 28×18 εκ., φροντίζοντας το χαρτί ψησίματος να προεξέχει 5 εκ. από τα τοιχώματα του πυρέξ περιμετρικά. Το στρώνετε ισομερώς, πιέζοντας το ελαφρώς στη βάση του πυρέξ και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σφίξει καλά.
Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Λιώνετε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Απλώνετε με μια μαρίζ το μείγμα πάνω από τη κρύα και σφιχτή πλέον βάση και ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί η σοκολατένια επικάλυψη. Το ξεφορμάρετε με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος που προεξέχει, το κόβετε σε λεπτές ορθογώνιες σοκολάτες και τις σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.