Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Τηγανιά χοιρινή !!!

     Υπέροχο μεζεδάκι για την παρέα με κρασάκι ή μπύρα αλλά και κυρίως γεύμα με ρύζι πιλάφι ή τηγανιτές πατάτες !!!


Υλικά


1 κιλό χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές

   1 ποτήρι κρασιού τσίπουρο
    1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
    1 κ.σ. καυτερή πάπρικα
    1 κ.σ. μουστάρδα
    1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
    1 κ.γλ. ρίγανη
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Πλένουμε στεγνώνουμε και σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 5-6΄, μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω.
Σβήνουμε με το τσίπουρο. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά. Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 10 με 15 λεπτά  ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της. Τη σερβίρουμε ζεστή.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ