Ένα πραγματικά υπέροχο φαγητό !!
ΥΛΙΚΑ:
ΥΛΙΚΑ:
Ενάμιση κιλό πατάτες
500ml γάλα εβαπορέ
500γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
2ποτήρια νερό
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1σκελίδα σκόρδο
100γρ βούτυρο
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες.Τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και βουτυρονουμε ενα ταψί.Παίρνουμε το σκόρδο και αλείφουμε το ταψί.Ανακατεύουμε τις πατάτες σε ένα μπολ με τα μπαχαρικά και στρώνουμε στο ταψί τις μισές.Ρίχνουμε από πάνω την μισή ποσότητα από το τυρί και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πατάτες.Ρίχνουμε το γάλα και το νερό στο ταψί και προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα και λίγο πρίν είναι έτοιμο προσθέτουμε από πάνω και το υπόλοιπο τυρί και συνεχίζουμε να ψήνουμε για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα!
Καλή σάς επιτυχία
500ml γάλα εβαπορέ
500γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
2ποτήρια νερό
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1σκελίδα σκόρδο
100γρ βούτυρο
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες.Τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και βουτυρονουμε ενα ταψί.Παίρνουμε το σκόρδο και αλείφουμε το ταψί.Ανακατεύουμε τις πατάτες σε ένα μπολ με τα μπαχαρικά και στρώνουμε στο ταψί τις μισές.Ρίχνουμε από πάνω την μισή ποσότητα από το τυρί και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πατάτες.Ρίχνουμε το γάλα και το νερό στο ταψί και προσθέτουμε και το υπόλοιπο βούτυρο.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα και λίγο πρίν είναι έτοιμο προσθέτουμε από πάνω και το υπόλοιπο τυρί και συνεχίζουμε να ψήνουμε για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα!
Καλή σάς επιτυχία