Υλικά
1 κιλό χοιρινό κρέας (από λαιμό) κομμένο σε λεπτές φέτες
λίγο λάδι
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
1 κουταλιά τριμμένο κόλιαντρο
1 κουταλιά σούπας μπαχάρι τριμμένο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά σούπας πικάντικη μουστάρδα
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
τσίπουρο λίγο
Τι κάνουμε
Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω μπαχαρικά και λίγο τσίπουρο μαζί ραντίζουμε το κρέας με λίγο λάδι και το μαρινάρουμε για 3 ώρες το λιγότερο τοποθετώντας το στο ψυγείο . [μπορούμε να το μαρινάρουμε για πιο ωραίο αποτέλεσμα από βραδύς και να το ψήσουμε την άλλη μέρα.
Σε μία σούβλα σπιτική περνάμε τις φέτες κρέατος ή τις στρώνουμε επάνω σε σχάρα την οποία ακουμπάμε σε ένα ταψί επάνω για να στάζουν τα λίπη προσθέτουμε μέσα στο ταψί 2 φλιτζάνια νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 1και 30 λεπτά.
Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο --τοποθετώντας το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο μας βοηθάει να το ψιλοκόψουμε-- και το κόβουμε σε πολύ λεπτά κομματάκια.
Για να σερβίρουμε
Ψήνουμε πίτες ,κόβουμε κρεμμύδια σε λεπτές φέτες ,μαϊντανό ψιλοκομμένο,ντομάτα κομμένη σε φέτες ,ράντισμα με πάπρικα κι άν θέλουμε προαιρετικά γιαούρτι με λίγη πάπρικα λίγη πικάντικη μουστάρδα ανακάτεμα κι έτοιμη και λίγες πατάτες τηγανιτές .Καλή επιτυχία !!!
Την συνταγή την έχω δει από τον Βαγγέλη Δρίσκα την φτιάχνω συχνά και εξαφανίζετε !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ