Υλικά
Εγώ εδώ χρησιμοποίησα μισό κοτόπουλο μερίδες 2
Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
2 λεμόνια το χυμό
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1 κουτ.γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κουτ.γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουτ.γλυκού σκόνη κρεμμύδι
1/4 κουτ.γλυκού σκόνη τζίντζερ
1 κουταλ.σούπας θυμάρι
1 κουτ.σούπας δενδρολίβανο
1 τσιμπιά στην άκρη του κουταλιού του γλυκού κουρκουμά
λίγο πιπέρι
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
Βγάζουμε την πέτσα από το κοτόπουλο Σε ένα μπολ ή ρηχό ταψάκι βάζουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα και τα ανακατεύουμε .
Βάζουμε μέσα τα κομμάτια από το κοτόπουλο και τα αφήνουμε περίπου 1 ώρα γυρνώντας τα κάθε τόσο και από τις 2 πλευρές
Ζεσταίνουμε την ψηστιέρα ή το γκριλ του φούρνου τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ταψάκι ρίχνουμε από πάνω την μαρινάδα και ψήνουμε για 20 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσίσει
Σε τακτικά διαστήματα για να μην ξεραθεί με προσοχή μην καούμε κι ένα κουτάλι ρίχνουμε από την μαρινάδα επάνω του καθώς ψήνετε .
Εχει απίστευτη γεύση ,σερβίρουμες και ρίχνουμε από πάνω στο πιάτο και λίγη σάλτσα από την ψημένη μαρινάδα και το βουτάμε λίγο καθώς κόβουμε να το φάμε κι έχει απίστευτη γεύση πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε !!!
Σερβίρετε σκέτο με ότι σαλάτα μας αρέσει η με χόρτα ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές .Καλή επιτυχία !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ