Υλικά μερίδες 4
4 μπουτάκια κοτόπουλου
5 κουτ.σούπας λάδι
1 κρεμμύδι μεγαλο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ τσαγιού κρασί
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 ποτήρι νερού ζεστό νερό [εγώ διαλύω μέσα κι έναν κύβο κότας]
1 δαφνόφυλλο
2 κούπες τσαγιού ώριμες ντομάτες ψιλοτριμμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ
αλάτι πιπέρι
500 γραμ χυλοπίτες
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα φαρδιά και τσιγαρίζουμε ελαφρώς τα μπουτάκια για 10 λεπτά.
Τα βγάζουμε σε πιατέλα .
Στο ίδιο λάδι και κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο σοτάρουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε μέσα τα μπουτάκια ξανά, το δαφνόφυλλο και σβήνουμε με το κρασί μαγειρεύοντας για 5 λεπτά να εξατμιστεί
Στην συνέχεια προσθέτουμε μέσα ανακατεύοντας τον πελτέ τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ρίχνουμε και το ζεστό νερό σκέτο η με τον ζωμό να δούμε να σκεπάζοντε σχεδόν τα μπουτάκια και το αλατοπίπερο και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα σχεδόν μέχρι να δούμε να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε τις χυλοπίτες και αφού τις στραγγίσουμε τις καίμε με λίγο λάδι ή βούτυρο και σερβίρουμε περιχύνοντας με την υπέροχη σάλτσα κι από ένα μπουτάκι κοτόπουλουυ.Καλή όρεξη !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ