Υγιεινό φαγάκι που ετοιμάζεται εύκολα !!
Υλικά Μερίδες 3
1 κιλό μπακαλιάρο φρέσκο ή κατεψυγμένο
4 καρότα κομμένα σε χοντρές φετούλες
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα στα 4
3 πατάτες κομμένες στα 4
2 κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
5 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
3 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
3 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
πιπέρι
3 κουταλιές λάδι
ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
Ανοίγετε με μυτερό μαχαίρι την κοιλιά των ψαριών αν είναι φρέσκα και βγάζετε τα εντόσθια βγάζετε επίσης και τα σπάργανα από το κεφάλι ή τα ξεπαγώνετε και τα καθαρίζετε άν είναι κατεψυγμένα.
Τα ξεπλένετε πολύ καλά.
Βάζετε σε ρηχή κατσαρόλα 6-7 φλυτζάνια νερό με το πιπέρι να βράσουν.
Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνετε όλα τα λαχανικά και τα βράζετε 10 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα.
Αν το νερό δεν σκεπάζει το ψάρι τότε βράστε το 10 λεπτά από την μία πλευρά και 10 από την άλλη .
Αν προτιμήσετε κατεψυγμένο αυξήστε τον χρόνο βρασμού σε 30 λεπτά γυρνώντας ξανά κι από τις δύο πλευρές στον μισό χρόνο πάλι από την μία πλευρά 15 λεπτά από την μία 15 λεπτά από την άλλη πλευρά [δοκιμάστε να δείτε αν είναι εντάξει ]
Βγάζετε το ψάρι σε πιατέλα μαζί με όλα τα λαχανικά.
Σουρώνετε το ζουμί της κατσαρόλας μην τυχόν κι έχει κόκκαλα και περιχύνετε το ψάρι. Φανταστικό !!! Δοκιμάστε το !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ