Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Μία διαφορετική πορτοκαλόπιτα φανταστική !!!







Ένα γλυκό που πρέπει να φτιάξετε όλοι !!!! Αξεπέραστη γεύση υπέροχη κρέμα  με άρωμα πορτοκάλι -λεμόνι-και σιροπάκι με -άρωμα κανελίτσας!!!
Εύκολη ετοιμασία -ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!!


Ταψί 25×35

Υλικά
Για τα φύλλα
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
125 γραμ --μισό πακέτο βιτάμ


Για την κρέμα
700 γραμ γάλα φρέσκο
130 γραμ σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά
1μεγάλη κουταλιά σούπας βούτυρο -βιτάμ
150 γραμ ζάχαρη
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 βανίλια
3 πορτοκάλια μεγάλα καθαρισμένα
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι

Σιρόπι
2 + 1/2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερού νερό
Στρογγυλές  φέτες λεπτές πορτοκάλι και για άρωμα αλλά και να στολίσουμε το γλυκό
1/2 κουτ γλυκού κανέλα η ένα ξυλάκι κανέλας



Ετοιμασία σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι 10 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς'
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια τα κόβουμε κομμάτια και τα πολτοποιούμαι στο μούλτι όχι πολύ να υπάρχουν και κομματάκια.
Βουτυρώνουμε το ταψί και βάζουμε σουρωτά όλα τα φύλλα του πακέτου κρατώντας 4 στην άκρη .
Λιώνουμε το βιτάμ και με ένα κουτάλι βρέχουμε τα φύλλα από πάνω .
Τα βάζουμε στον φούρνο και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν περίπου 15 λεπτά -προσοχή μην σας αρπάξουν



Ετοιμάζουμε την κρέμα .
Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να πήξει .
Το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας γρήγορα τα αυγά αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει καλά με το χέρι κι έχουμε προσθέσει και το ελάχιστο αλάτι.




Ρίχνουμε και την βανίλια στο μείγμα την ζάχαρη το μπέικιν πάουντερ  τα δύο ξύσμα από λεμόνι πορτοκάλι ανακατεύοντας πολύ καλά με το σύρμα.
Τέλος προσθέτουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά καλά --όλα αυτά τα κάνουμε με το χέρι όχι με  μίξερ.




Κομματιάζομαι τα φύλλα που έχουμε κρατήσει και τα προσθέτουμε κι αυτά μέσα στο μείγμα χυλό ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στα ψημένα φύλλα και το κουνάμε πέρα δώθε να πάει παντού και περιμένουμε λίγο να ποτίσουν καλά τα φύλλα.






 Ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς προσέχοντας το να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα περίπου 40 με 45 λεπτά.
Την βγάζουμε από τον φούρνο περιμένουμε λίγο να κρυώσει την κόβουμε προσεκτικά σε τετράγωνα κομμάτια και ρίχνουμε το σιρόπι που θα το πιει σε χρόνο ρεκόρ.





Κόβουμε τις ροδέλες που βράσαμε μαζί με το σιρόπι σε κομματάκια και στολίζουμε το υπέροχο μυρωδάτο αυτό γλυκάκι !!! Απολαύστε το !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ