Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Γλυκό σοκολάτας !!!


Για τη βάση

   30 με  40 μπισκότα γεμιστά σοκολάτας ανάλογα το ταψάκι
    8 κουτ. σούπας βούτυρο

Για την κρέμα σοκολάτας

    500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
    700 ml κρέμα γάλακτος

Για το γλάσο

    200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
    200 γρ. κρέμα γάλακτος
    2 κουτ. σούπας βούτυρο

Για το στολισμό

    ξύσμα κουβερτούρας





  
Για τη βάση
Αλέθω τα μπισκότα στο μπλέντερ. Σε ένα μπρίκι λιώνω το βούτυρο, χωρίς όμως να το αφήσω να κάψει. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο στα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύω. Τοποθετώ το μείγμα σε μια στρόγγυλη φόρμα (κατά προτίμηση κουμπωτή) και με τη βοήθεια του πάτου ενός ποτηριού πατάω το μείγμα, έτσι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Στη συνέχεια το ψήνω στο φούρνο στους 180oC στον αέρα για 10 λεπτά.

Για την κρέμα σοκολάτας
Μόλις κρυώσει το ψημένο μπισκότο, ετοιμάζω την κρέμα σοκολάτας. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια ρίχνω σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύω πολύ καλά, έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα απλώνω την κρέμα σοκολάτας πάνω από το μπισκότο και το αφήνω στο ψυγείο για να σφίξει, περίπου 6 ώρες.



Για το γλάσο
Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, στη συνέχεια προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω καλά. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει και στη συνέχεια το τοποθετώ πάνω από την κρέμα σοκολάτας. Ξαναβάζω την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Για το στολισμό
Μπορούμε πάνω από κάθε κομμάτι να προσθέσουμε ξύσμα κουβερτούρας.
Καλή επιτυχία !!!