Υλικά για τον αυθεντικό ντάκο
1 διπλό ντάκο κρίθινο
2 - 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
3 - 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
2 κουτ. σουπ. τριμμένη φέτα ή ξινομυζήθρα
1/2 κουτ. γλυκ. ρίγανη
αλάτι
προαιρετικά ελιές και κάπαρη
Εκτέλεση
Βρέχετε τον ντάκο ελαφρά με λίγο νερό
Ψιλοκόβετε την ντομάτα ή την περνάτε στον τρίφτη
Ραντίζετε τον ντάκο με το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι
Βάζετε από πάνω την ντομάτα αφήνοντας στο κέντρο ένα κενό, για να βάλετε τη φέτα ή τη μυζήθρα.
Πασπαλίζετε με το αλάτι και τη ρίγανη
Ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρετε
iefimerida
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ