Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Σουπιές κρασάτες με πιλάφι -μοναδική γεύση !!!



Για 4 μερίδες:

1 κιλό σουπιές (εδώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένες)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 ποτήρι λάδι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
3 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
ρύζι γλασέ ή κίτρινο για πιλάφι
Αλάτι και λίγο πιπέρι



Τι κάνουμε
Κόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια, ή τις αφήνουμε ολόκληρες τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι. Ρίχνουμε και τις σουπιές και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί, περιμένουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τις ντομάτες, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου.


Ρύζι
1 ποτήρι του νερού ρύζι για πιλάφι
3 ποτήρια του νερού νερό
3 κουταλιές σούπας λάδι
Αλάτι-πιπέρι

Τι κάνουμε
Βάζουμε σε κατσαρολίτσα το λάδι να ζεσταθεί'
Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύομαι με ξύλινη σπάτουλα να αλλάξει λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε το νερό το αλατοπίπερο χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να βράσει.

Αλλος τρόπος για σουρωτό
Βάζουμε νερό μέχρι την μέση της κατσαρολίτσας .
Μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε αλάτι και το ρύζι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει .
Το σουρώνουμε το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και η το αφήνουμε σκέτο ή ρίχνουμε μέσα όπως είναι ζεστό μία κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

*Μπορούμε να προσθέσουμε μόλις περάσει η μία ώρα μαγειρέματος 3 ποτήρια νερό στο φαγητό μας και μόλις αρχίσει να βράζει να ρίξουμε τομ ρύζι μέσα και να το μαγειρέψουμε μαζί για άλλα 15 με 20 λεπτά.