Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο με ζυμαρικό βίδες, ζαμπόν, ντομάτες και τυριά στο φούρνο. Πεντανόστιμο πιάτο για το καθημερινό αλλά και το επίσημο τραπέζι σας.
Υλικά συνταγής
500 γρ. ζυμαρικό βίδες ή φουσίλι
50 ml ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
5-6 κ.σ. σάλτσα πέστο
αλάτι πιπέρι, 1 κ.σ. ζάχαρη
150 γρ. ζαμπόν ωμοπλάτης κομμένο σε κύβους
2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ (400 γρ. η μία)
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (ή κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα πικάντικη)
200 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
250 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα (για πίτσα)
Εκτέλεση συνταγής
Σε μεγάλο, βαθύ, τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 4 λ ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και το ζαμπόν και σοτάρετε για 2 ακόμα λ. Ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, 1/4 φλ. τσαγιού νερό, αλατοπίπερο, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε τη σάλτσα σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λ περίπου.
Εν τω μεταξύ, βράζετε τις βίδες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, τοποθετείτε το ράφι στη μέση του φούρνου και λαδώνετε ένα πυρέξ 22-33 εκ. περίπου. Απλώνετε στη βάση του πυρέξ τη σάλτσα πέστο, τη παρμεζάνα και το ανθότυρο. Από πάνω ρίχνετε τις ζεστές στραγγισμένες βίδες και τις ανακατεύετε καλά να καλυφθούν με τη πέστο και τα τυριά.
Πάνω από τις βίδες, περιχύνετε τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύετε απαλά και πασπαλίζετε την επιφάνεια με τη μοτσαρέλα. Ψήνετε το φαγητό σας στο προθερμασμένο φούρνο για 5-7 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Αφαιρείτε το φαγητό σας από το φούρνο και το σερβίρετε ζεστό.
sintayes.gr
olasimera
laurafuentes.