Μια όμορφη συνταγή με αγάπη από το πιό αγαπημένο χωριό της Τήνου, το Αγάπη !!!
Υλικά
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι (μεγάλο) μάραθο ψιλοκομμένο
1,5 κούπα νερό ζεστό (όχι καυτό)
(1 με 2 αυγά ) Αν δεν τα θέλετε μην τα βάζετε
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα καρότα, τα κρεμμυδάκια, το μάραθο και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ (αν θέλουμε και τα 2 αυγά).
Ρίχνουμε το νερό κι ανακατεύουμε.Το μείγμα το θέλουμε να στέκετε σχεδόν στο κουτάλι .
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι βάζοντας μέσα κουταλιά κουταλιά από το μείγμα.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και απολαμβάνουμε...
Εναλλακτικά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C σε λαδόκολλα για μισή ώρα περίπου.
Τρώγονται τόσο ζεστοί όσο και κρύοι. Ωραιότατος μεζές για ρακί, ειδικά αν έχει ψηθεί κι αυτό με μάραθο.
cook-uruku.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ