Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Κοτόπουλο μαριναρισμένο !!!

 Το κοτόπουλο μαγειρεμένο με αυτόν τον τρόπο γίνεται πεντανόστιμο !!!

Υλικά
1 κοτόπουλο του 1 κιλού
2 λεμόνια
1/6 κ.γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1/4 γλυκού σκόνη τζίντζερ [πιπερόριζα]
1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 καρότα
1 κύβο κότας
3 κλωνιά μαιντανό και 3 άνηθο
1 μικρή κρέμα γάλακτος
πιπέρι-αλάτι

Εκτέλεση
Κόβετε τα χοντρά από τα πόδια από το κοτόπουλο και βγάζετε την πέτσα τους [-Αν θέλετε-] και το χωρίζετε σε κομμάτια -μερίδες
Σε ένα ρηχό ταψάκι ανακατεύετε τον χυμό λεμονιών, το πιπέρι,την σκόνη τζίτζερ,την σκόνη κρεμμυδιού και την σκόνη σκόρδου.[αν δεν έχετε τζίντζερ ρίχνετε λίγη ρίγανη και λίγο θυμάρι] Βάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στην μαρινάδα αυτή και τα αφήνετε 1 ώρα γυρνώντας τα κάθε τόσο από όλες τις πλευρές.
Στραγγίζετε τα μανιτάρια από το ζουμί τους και τα πλένετε πολύ καλά.
Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε πολύ λεπτές φετούλες
Τα βάζετε σε κατσαρόλα  με τον μαιντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα και τον κύβο κότας λειωμένο σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό.
Προσθέστε και το λάδι με το αλατοπίπερο.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα βράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν πολύ και να εξατμιστεί το νερό.



Εν τω μεταξύ ψήνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στεγνά --κρατώντας στην άκρη την μαρινάδα  --στην σχάρα της ψηστιέρας ,ή στο γκρίλ της κουζίνας βάζοντας ένα ταψάκι από κάτω για να μαζεύονται οι χυμοί του .
Εγώ το βάζω σε ταψάκι.



Οταν ροδοκοκκινήσει από όλες τις πλευρές το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα που έχουν βράσει τα μανιτάρια προσθέτοντας και την μαρινάδα.
Τα αφήνετε να πάρουν λίγες  βράσεις περίπου 10 λεπτά αμέσως μετά προσθέστε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το μαγείρεμα για  λεπτά και καλή σας όρεξη  !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

* Την πέτσα από το κοτόπουλο μπορείτε να την αφήσετε αν σας αρέσει  - επίσης μπορείτε να παραλείψετε την κρέμα γάλακτος και να αραιώσετε 1 κουταλιά σούπας αλεύρι σε λίγο νεράκι να το ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα την ώρα ακριβώς που σας λέω να βάλετε την κρέμα και να συνεχίσετε --