Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ντάκος Κρητικός !!!


Πολύ ωραίο γεύμα για βραδινό ή κολατσιό ή ακόμα για το μεσημεριανό σας! Φτιάχνεται εύκολα πολύ  γρήγορα, και αποτελεί ένα πλήρες και θρεπτικό γεύμα !!!

Υλικά για 1 μερίδα:

    1 κρίθινο ντάκο στρογγυλό
    1 ντομάτα τριμμένη ή ψιλοκομμένη
    50 γρ. φέτα
    1+1/2 _κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    1 κουταλάκι ρίγανη σε φυλαράκια φρέσκια ή ξερή
    αλάτι

Για το τέλος από πάνω
Μαύρες ελιές κομμένες ροδέλες
λίγη ρίγανη


Εκτέλεση
Βρέχουμε το παξιμάδι κάτω από το νερό της βρύσης για μερικά δευτερόλεπτα στα γρήγορα μην μουλιάσει πολύ απλά να μαλακώσει λίγο.
Περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας από το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και προσθέτουμε από πάνω την ντομάτα και πασπαλίζουμε με λίγη  ρίγανη.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε από πάνω τη φέτα.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη και σερβίρουμε γαρνίροντας με τις ελιές και τα κλωναράκια ρίγανης.Καλή σας όρεξη!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ